Låna Pengar

Låna pengar för att betala skulder

Du kan låna pengar för att betala skulder. Bäst brukar så kallade hopbakslån vara för att bli kvitt sina skulder. Hopbakslån går ut på att slå ihop dyra små lån och krediter till ett större lån med lägre ränta.

Pantbanker finns också och här behöver de inte följa de vanliga reglerna för god kreditgivning. Detta innebär att pantbankerna inte behöver ta någon kreditupplysning. Du lämnar helt enkelt in en pryl som säkerhet för att kunna få lånet, exempelvis kan du lämna in din elgitarr eller något annat föremål med ett värde. Detta med pantbanker är ett smidigt alternativ för att kunna ta ett lån utan någon kreditupplysning alls.

Låna pengar trots skuld hos kronofogden

Det är inte vanligt att kunna få lån om du har en skuld hos kronofogden. Ofta krävs minst en säkerhet för att en långivare ska kunna ge dig lån. Det finns så kallade omstartslån hos vissa långivare.

SMSLån trors skuld hos kronofogden. Visst några aktörer har funnits och kan finnas som ger SMS lån trots skuld hos kronofogden. Men det finns inga seriösa aktörer. Finansinspektionen och konsumentverket tillåter inte att smslånegivare ger ut snabblån till de som har både betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. De gör allt för att hitta dessa långivare som betalar ut lån och stänger ner deras verksamhet. Snabblåneföretagen granskas stenhårt numera, däremot är det fullt lagligt för långivare att ge ut smslån till de som har betalningsanmärkningar.

Låna pengar räntefritt

Det finns långivare som ger ut lån helt räntefritt. Nya långivare kan tillämpa detta för att få in nya kunder snabbt. Titta igenom alla villkoren eftersom helt räntefritt behöver det inte bli om långivaren har aviavgifter och andra avgifter. Det viktigaste är att kontrollera vad långivaren har i effektiv ränta.

Låna pengar direkt på kontot

Med teknikens framfart med BankID och långivarens olika avtal med banker så är det fullt möjligt att låna pengar och direkt få dem insatta på ditt konto. Här gäller det också att kontrollera villkoren för att se om långivaren har anpassat sina tjänster för just dina kontouppgifter.

Låna pengar till företag

Det fanns en tid då bara storbankerna kunde ge ut lån till företag och allra helst skulle du då ha ett aktiebolag. Numera kan alla sorters bolagsformer ta lån och med teknikens framfart är det möjligt att låna pengar till ditt företag direkt. Idag finns det även låneförmedlare för företag som fungerar på ungefär samma sätt som Lendo privatlån. Vi rekommenderar att först titta på Företagslån utan säkerhet för att skapa dig mer kunskaper om du vill låna pengar till ditt företag.